Anno 2019 is het niet zo eenvoudig meer om een mailing te verzenden naar uw klanten.

Het lijkt allemaal zo simpel: gewoon een E-mail opstellen, uw klanten allemaal in de CC en hop daar gaat ie!

Helaas. Door jarenlang tegen spam te vechten zijn alle providers op scherp gezet. Binnenkomende en uitgaande E-mail wordt op vele manieren streng gecheckt op spam.
Want u wilt dat toch ook niet? U wilt niet dat vervelende berichtje van die Duitse meneer over koelmachines ontvangen. U heeft daar niet om gevraagd. Laat staan dat berichtje over Viagr@ uit China….

Precies zo denken ook uw relaties erover. Ook al komt het bericht van U. Ook al werkt u keurig conform de regeltjes, AVG, opt-in/out, etcetera.
De klant klikt op “Dit is SPAM” in zijn of haar mailprogramma en het kwaad is alweer geschied: Uw domein belandt al na 1 of 2 klikjes op de grote blacklists.
Vervolgens heeft u wekenlang, of zelfs maandenlang, een probleem met E-mail te verzenden.
Ook kan het zijn dat uw berichten steevast per definitie in spamboxen komt en niet eens gelezen wordt.

Een van de methodes om te voorkomen dat u “de fout in gaat” door toch een mailing te verzenden met uw E-mailprogramma of met uw website, is dat tegenwoordig het aantal uitgaande E-mails wordt beperkt door providers. Wij doen dat ook!
U kunt er niet meer dan 25 per uur verzenden. Klinkt vervelend, maar dit is helaas bittere noodzaak. Door uw onschuldige mailing kan het namelijk gebeuren dat niet alleen uw domein, maar een hele mailserver of webserver wordt geblacklist bij Outlook, Barracuda of Spamcop.

Bovendien bouwen we door die beperking een veiligheid in tegen gehackte mailboxen: Een gehackte mailbox kan ook slechts 25 berichten verzenden en dan worden wij meteen gealarmeerd. Hiermee wordt veel schade voorkomen.

Wilt u mailings verzenden?
Neem dan een abonnement bij MailChimp. Kost niets.
MailChimp onderhoudt namelijk keurig netjes contacten met alle providers, met MicroSoft (Outlook), Hotmail, etcetera.
MailChimp heeft een ontzettend goede reputatie en houdt die ook aktief hoog.
Wilt u helemaal geen problemen meer met al uw uitgaande E-mail? Ga dan nog een stapje verder en waardeer uw MailChimp account op naar MandrillApp.
U kunt dan zelfs uitgaande E-mail verzenden vanuit uw website, uw mailings, uw E-mailprogramma. U kunt uw eigen reputatie bijhouden, etcetera.

Office 365
Ook Office 365 is een goed alternatief om van veel problemen af te komen, of te voorkomen. MicroSoft bezit inmiddels meer dan 85% van de E-mail markt en doet erg agressief tegen alles wat niet binnen hun netwerk circuleert. If you can’t beat them: JOIN THEM !
Uw IT-beheerder kan u hier meer over vertellen, of bel met Assist Automatisering. Het is tegenwoordig best betaalbaar.
Alhoewel MailChimp toch meer en beter is gericht  op mailings verzenden.
De keuze is aan u.

Zie ook dit bericht: https://tedoc.nl/uitgaande-e-mail-wordt-een-steeds-groter-probleem/

Menu