PHP 7 beschikbaar bij Tedoc

PHP wordt veel gebruikt om op webservers dynamisch webpagina’s te creëren.

De code van de pagina wordt op de webserver uitgevoerd en het resultaat wordt naar de computer van de bezoeker gestuurd en in de webbrowser getoond.

Wanneer een browser een PHP-document oproept, wordt op de server eerst de in het document opgenomen PHP-code uitgevoerd. Dit gebeurt door de PHP-interpreter (de PHP-engine). Het resultaat (meestal HTML) wordt door de webserver naar de browser gestuurd. PHP kan echter ook andere documenttypen, zoals afbeeldingen of XML, genereren. PHP-documenten hebben vaak de extensie .php, maar ook de oudere extensies worden nog (weliswaar sporadisch) gebruikt.

PHP ondersteunt tevens diverse extensies die (in de Windows-versie) als aparte module geleverd worden. Alle documentatie is in de PHP-handleiding te vinden op de PHP website. Onder andere door de gemakkelijk bereikbare documentatie (centraal op een locatie) is PHP zeer populair geworden onder webprogrammeurs.

PHP wordt vaak gebruikt in combinatie met het besturingssysteem Linux, de Apache webserver en de MySQL databasesoftware. Een dergelijke combinatie wordt afgekort tot LAMP. Het komt ook wel eens voor dat men Windows gebruikt in plaats van Linux. WAMP is hierbij de afkorting voor systemen die Windows gebruiken en er wordt wel eens de afkorting MAMP gebruikt voor de Apple Macintosh. Ook zijn er kant en klare programma’s die een volledige WAMP-omgeving installeren. Voorbeelden hiervan zijn WAMP en XAMPP.

PHP is erg populair en wordt voor allerlei webapplicaties gebruikt, zoals bulletinboards/forums, contentmanagementsystemen, blogs en wiki’s.
Inmiddels worden ruim 26 miljoen websites gegenereerd met behulp van PHP.

Maar PHP was kortgezegd log een traag geworden…
Daar is nu met PHP 7 verandering in gekomen. De ontwikkelaars zijn ruim 1 jaar bezig geweest met het herschrijven van de code voor deze versie, in samenwerking met de developers van Facebook.

Op 3 december 2015 werde versie 7 vrijgegeven.
Na een testperiode van 3 weken hebben wij besloten om PHP 7 ook beschikbaar te maken voor onze klanten op al onze Plesk 12.5.30 servers.
Want met name in combinatie met het CMS WordPress,  zijn enorme snelheidsverbeteringen geconstateerd.

Vanaf 4 januari zijn wij gestart om alle websites op onze Plesk 12.5.30 servers te upgraden naar PHP 7