Wat betekent het als mijn domein in quarantaine staat?

De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) heeft een procedure ingevoerd om opgeheven domeinnamen niet meteen opnieuw beschikbaar te stellen voor registratie.
Deze opgeheven domeinnamen worden 40 dagen in quarantaine geplaatst. Tijdens deze periode is het voor de oorspronkelijke houder van de domeinnaam mogelijk om zich te bedenken en de domeinnaam uit quarantaine te halen en te heractiveren.

De oorspronkelijke houder kan ook 40 dagen wachten tot de domeinnaam wordt vrijgegeven en hem dan opnieuw registreren.
Maar het is dan echter niet gegarandeerd dat de domeinnaam weer op naam van de oorspronkelijke houder wordt geregistreerd, want iedereen kan natuurlijk de domein registreren zodra hij vrij komt.

Als de domeinnaam via Tedoc was geregistreerd, dan kunnen aanvragen voor het uit quarantaine halen van een .NL-domeinnaam via ons formulier voor een Extra Support Request worden ingediend.
Hier zijn eenmalige kosten van € 50,= per domeinnaam (exclusief btw) aan verbonden.

De diensten (zoals webhosting of e-mail) die aan de domeinnaam zijn gekoppeld, werken gedurende de quarantaineperiode niet meer. Indien die diensten ook waren opgezegd, dan zullen die ook niet meer werken na het uit quarantaine halen.

Menu